December 12, 2011

Tengku Sophia thinks that shes Lady Gaga. Poor girl

assalamualaikum

the bitch.. oppsy!


tajuk mengancam? mana tak mengancam kalau nama tu pun dah mengancam. sekarang ni dah tersebar dekat twitter minah INDON ni kutuk MALAYSIA and the worst thing, dia HINA ISLAM! thats bad man.buruk2 aku pun aku still respect agama lain.aku still nak mendalami islam.stupid bitch -,-

this stupid girl aku tahu from my bestie, Nur Sabrina time skyping.her name tengku sophia.from indon i guess if profile dekat tweet dia betul lah. mak cristian bapak dia islam. tu lah orang indon suka kahwin then still dengan agama sendiri. anak2 yang terumbang ambing tak tau agama mana nak ikot. lastly pilih agama yang bukan agama islam. perbuatan pun melambangkan keSESATAN dia.

this bitch buat org marah sebab ni...




dia hina islam. banyak lagi. lancang jugak mulut dia. jangan main2. hina malaysia pulak tu. malaysia tukar jadi malaySIAL. haram..haram. hello perempuan. dalam neraka nanti mintak ampun pun allah buat bodoh je tau.

and then something about that girl buat aku rasa sangsi. bukan aku je. aku rasa banyak orang rasa kot. budak ni bukan original indon. tapi macam orang malaysia sendiri. because of this..





macam orang malaysia cakap. i mean cara dia cakap macam orang malaysia. paham tak?sampah lah. menyampah lah. i mean tengok ayat dia pun macam orang melayu malaysia. orang indon ada cakap macam tu ke. kalau ada pun ejaan dia mesti lah macam bunyi2 indon kan.

hmm entah lah. kesian budak ni. hidup terumbang ambing. tapi silap lah kalau kutuk malaysia memang nak kena hentam lah dengan orang malaysia. hopefully budak ni sedar kesalahan dia. kesiann.. kesian..

assalamualaikum.

Aku dan Ombak Rindu

Assalamualaikum.

Dua kali okay! Dua kali dah aku menonton filem kutipan RM4juta iaitu Ombak Rindu dengan my mom and siblings.
Aku sebenarnya tak minat cerita sedih-sedih ni tapi mama tahu-tahu ajer ler..asam garam  kehidupan dia filem-filem nangis, romantis.

Aku peminat jenis filem ganas, hantu dan thiller. Tapi hal-hal macam ni aku kalah, so 2kali
aku tonton filem Ombak Rindu!!!
Dan aku nak tengok ramai kata menangis gila tonton cerita ini...samada aku nangis tak..heheheh

Aku kasi 5 bintang!!!! memang best cerita ni.
Berkisar kisah percintaan Haris dan Izzah yang ditemukan disebuah sarang pelacuran.. Dan akhirnya mereka jatuh cinta
dan berkahwin dan melalui halangan percintaan rahsia mereka.


Mula-mula tengok sedih gak lihat Izzah ( Maya Karin) kena buli ngan Haris ( Aaron).
Sebagai contoh ayat masa Izzah tengah pegang kucing:

Haris berkata" Sekarang ni kau pelihara kucing"
Izzah jawab" hah!! bosan duduk sorang di rumah"
"Apa nama kucing kau" tanya Haris.
"Comel" jawab Izzah lagi.
"Apa lerr...kasi ler nama moden macam Molly, Polly, Jolly ker"
Lebih kurang macam tu ler ayatnya...

Selepas dah sayang-sayaang, datang lak si Mila ( Lisa Surahani), dan bermulalah tragis percintaan  mereka.
Aku hampir nak menangis ( belum nangis yekkkk.. ) bila lihat babak ini...
Bila Haris datang rumah Pak dollah yang nak pergi haji,terjumpa Izzah yang begitu lama mereka tak jumpa setelah Haris kahwin dengan Mila.
Memang dahsyat rindu Haris dan ayat power tahap lalak kalau pompuan dengar.
Dan memang aku dengar semua perempuan kat pawagam menangis.
Aku rasa babak tu paling hebat !!

Akhirnya mereka disatukan dengan Mila minta cerai. Aku tak nak cerita detail kang tak best. Yang penting happy ending!!

Kesimpulannya cerita ni memang penuh dengan tangisan air mata, samada kau tahan tak tahan jerrr...
Tapi aku berani jamin, kalau perempuan tengok mesti nangis.
Kalau tak nangis, aku kasi giveaway RM100...ada brannn

Lagi satu yang buat cerita ni best kerana pelakunnya. Maya Karin memang hebat membawa watak perempuan kampung yang taat pada suami.
Manakala Aaron lak awesome sebagai pencinta yang hebat... Kau orang mesti cair punya..
Lisa pula, dengan watak antagonisnya memang menjadi...

Aku memang rekemen kau orang tengok cerita ni..
Kalau lelaki...bawa makwe kau...ada banyak unsur-unsur taat pada suami..kekekeke.

Ceritanya, mama nak tengok lagi you know! Dia ajak abah pegi berdua denagn dia je. Dia kata bawak kiterang kacau daun. Okaaaaaaaaaay ma ;) Mama nak perasan jadi Izzah lettew hikhik


baru sikit tuu ;)


December 4, 2011

I've made a good decision ;)

Assalamualaikum :)
Kay, sekarang pukul 0100pagi. Aku tak boleh tidur --' Pfftt
Then tak tau nak buat apa aku online sampai lebam sambil mengeruk badan aku yg makin hari makin menjadi-jadi gatal-gatalnya ni umpama memakan ba alif ba ya -.-
Aku stalk orang. Stalk sana sini then tiba-tba terdetika nak stalk my Ex punya profile. Haaaaa. Jumpa pun Muhammad Raziq Al-Azim :| Saja nak tengok apa perkembangan dia dgn awek baru. Awek baruuuuu? Takde la baru sangat dah lama lah jugak en. Lawa awek btw :) Langit dgn bumi nak dibanding dgn aku.  Wohoooooo tahniah la berjaya keluar date dgn awek baru tu. Dengan aku dulu mana lah menyempat nak keluar en. 2-2 busy dgn career masing-masing en. Alasan, ada jodoh kita jumpa la so dari situ dah nmpak en takda jodohnya. Baguihh la. What? Aku jealous? Pfttt. Stfu la weh! setitik kuman pun tak -,-
Kay aku tak jealous la. Even aku unfriend kau balik for the 2nd time. Ada sebab yang aku rasa kau tahu. Aku taknak jadi bahan tuduhan kau dah. Aku pun taknak sakitkan hati mana-mana pihak even aku tak niat and aku pun tak nak sakitkan mata aku. Jealous lagi? Oh jangan risau masih tak :)
Aku just nak cakap Raziq, kau tak pernah berubah. Still dengan berdouble meaning bagai and cakap nak menang kau tu en ;) Even aku couple dgn kau JUST 4month, tapi aku dah masak dgn perangai kau k? Sama macam dulu. Ingat tak kau call aku balik time aku kat asrama? Ada aku mintak? Tak en? Kau bagi harapan weh. Kau buat aku yang noob ni nangis 'SEKALI LAGI'. Opss jangan salah. Bukan sebab kau aku nangis tapi sebab kenangan kita :') Sama macam dulu. Dah aku taknak jadi mangsa lagi hanya disebabkan aku masih single. Tengoklah bila dah ada yang berkenan di hati secara official nanti aku add lah kau balik ke ntah tgk lah mcm mana. Bukan aku nak kata aku perfect apa. No I'm not. But at least aku try to not to break 'our' promises till now. Kau pulak? Mesti kau lupa en. Aku tak pernah lupa. Benda kecik pun aku ingat sbb bagi aku benda kecik tu lah yang penting. Aku bajet bagus? Tak aku tak perfect pun :) 
Even aku tak perfect, aku tahu satu hari nanti Allah akan ketemukan aku dgn pria yang boleh bimbing and tunjuk aku ke arah kebenaran even dia tu nanti pun tak perfect mana cause NOBODY'S PERFECT en?
Hmm, kalau kau baca ni. Sorry dude. I need to say this. But sekarang masing-masing dah ada life sendiri en. Goodluck brooooooo :) Kau still KAWAN aku :')
Forgive and forget kay? Sekali lagi, Happy Birthday utk kau. Kau tau aku takkan lupa en sbb your birthday kan sama dgn adik aku but how about mine? You have the answer. Tak kesah lah der :) Byeeee



December 2, 2011

Happy 15th Birthday Kulop



You made me smile, cry and fight. You gave, shared and snatched. But you never ceased to love, care and bother. I wish I can go back in time, and slap myself every time I hurt you. I Wish you a very Happy Birthday. May Allah pour all his love and warmth on you. HAPPY BIRTHDAY MUHAMMAD IZZAD BIN MD YUSUFF, 15! <3


kulop kan dia haha ;P


p/s : kesian baru nak 15tahun kau en ;)





December 1, 2011

Simply the way I am

My body isn't perfect.
I don't walk with confidence.
I get into fights with my parents and friends.
Some nights I'd rather be by myself than partying.
I cry over the smallest things sometimes.
There are days that I get through with forced smiles and fake laughs.
Sometimes I try to convince myself that things are okay when they're not.
I'm not ugly but I'm not beautiful.
I'm don't look as good in real life as I do in pictures.
There are some nights that I cry myself to sleep.
I constantly think I'm not good enough.
I'm imperfect, but I'm perfectly me.

p/s : accept me for who I am :')





November 27, 2011

:')

1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tau tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tau kegiatan kamu.

5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ’selamat pagi’, ’have fun’, ’selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, karena dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dengan cara yang berbeda, bukan “aku CINTA padamu”.

6. Jika kamu merayakan tahun baru dan kamu tidak mengundangnya ke pesta yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, karena saat-saat itu ialah saat yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. karena saat bersamamu tidak selalu terulang.

8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingat setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. karena dia menyematkan kata-kata mu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, karena dia ingin tahu apa kgemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun susah menggemari kesukaan kamu, tapi akhirnya dia bisa.

10. Kalau kali terakhir kalian bertemu, kamu mungkin sedang sakit, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – karena dia khawatir tentang kamu, peduli tentang kamu.

11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan kapan ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup karena kamu telah menggetarkan dunianya.

14.Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15.Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan senantiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan lingkungan yang mungkin membawa pengaruh buruk terhadap kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’

16. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang bikin BETE, seperti menelefon kamu 100 kali sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira karena dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari memenuhi permintaan kamu walau sesulit apapun permintaan itu.

20. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda yang berharga buatnya.

21. Dan jika kamu coba menjauhkan diri darinya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyadarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu karena sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

 23. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, karena dia tidak mau kamu terbebani karenanya. saat kau pinta dia pergi, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, karena dia benar-benar mengerti apa itu cinta


p/s: I hope you will notice all these my Boy.. someday maybe.. Insyallah :')

November 26, 2011

Abah to Manila

Assalamualaikum.

Kejap tadi abah just leave us satu family :'( Abah go outstation again but this time is quite different from once he went before. Abah go to Manila, Philippine. Woaaaah overseas woo haha. Seronok lah abah kat sana but each time I said such a thing, Abah mesti cakap cenggini, "abah keje na apa yg bestnya" haha klise en? but I know Abah ada much work to be done there so okaaaay Abah ;) Ceritanya, Abah kejut aku cause dia dah nak berangkat even flight dia 10 am kang --' Many things to be settle down katanya so aku iyekan ajelah. Aku dgn bertaik mata and berair liur basi ala ala sepoi sepoi bahasa ni terus salam Abah and pelok cium lah hahahaha. Abah yg dah wangi bau dashing dia tu buat muka tahan nafas mcm org senamrobik dia tulah haha. Hambek Abah! haha. Abah pesan mcm biasa lah, "jaga rumah kak, tengok mama and adik2 jgn asyik nak keluar je kejenye" haha Abah mcm paham2 je ape kt otak aku. Actually nak pecah jgk lah tangki Teardrop Sdn Bhd aku ni tapi aku tahan. taknak nangis depan Abah so aku nangis la time aku taip bende alah ni :') Biasa la, aku kan along. ego mesti tonggi mesti jaga air muka yg manis ni depan adik2 yg muka toya baru bangun tido tahap karma tu hahaha. But time Mama salam Abah, aku ajak adik2 aku blah masuk bilik. Yelah give some space la for the sweet couple ever ni. kalah Edward&Bella dlm breaking dawn yg korg agung-agungkan tu tau. Ni lagi sweet maa! ;D So Mama and Abah dah bertukar-tukar janji and it's time for Ejat Si Bangla angkat beg2 Abah bwk turun. Maklumlah Pan House en hikhok ;p

Well macam biasa lah org nak ke overseas en such a lot things lah to be settle down. Tukar duit la, itu la, ini la en? cenggitu lah jgk Abah. So semalam, we've spent whole day with Abah. Mengekor dia lah settle hal-hal dia but I never felt like it a burden cause aku memang suka berjalan so goes to my whole family hehe :D Then malam kiterang makan besaaaar haha. takdelah besar mana pizza hut dkt2 ngn our house je pun tapi dah cukup besar and meaningful pada aku. Tahu kenapa? Cause I had it with THE MOST PRECIOUS GIFT I EVER HAD. apa dia yg precious sgt tu? FAMILY lah! Yes, they are the most precious gift from Allah and soooo thankful to Allah. Thanks a lot Allah :')

Tapi kan aku tak tau kenapa aku tak suka nak dgr words 'pergi' each time sape2 la from my family go to outstation. ntah lah I just felt strange and awkward with that word. Takut la for sure dgr ayat tu cause aku akan start pikir yg bukan2. paham2 jelah en hmm D; Dah dah aku taknak pikir yang bukan2! Yg penting, aku dah order my Hardrock Manila shirt kat Abah! oh yeaaaahh man! ;D Abah jadi org Manila till 10th, for sure lah akan terasa en. Yelah sape nak teman aku mamak malam2 D; Mesti rinduu dgn merepek merapu meraban Abah tuu hmmmmmm :( Oh before aku lupa. Sorry kawan-kawan if aku tak dpat join apa2 planning kita. aku kena jaga amanah my Abah. Family always first en? If Mama aku kasi, then okay la. If tak, sorry aku anak yg mendengar kata :)

Okay lah. That's all. To Abah, takecare kat sana. Jangan gatal2 nak bawak mak baru kt kiterang mcm Abah ckp tu ehh! WARNING ni! haha. Jgn lupa solat kt sana ya Abah. takde Ejat nak jadi reminder waktu solat kt sana tau Abah hahaha. Jgn lupa contact2 kiterang kat sini. Nina doa Abah always dalam lindungan Allah kat sana, selamat berangkat,bertolak,tiba,sampai dan yg sewaktu dengannya ke Manila and also when you back to Malaysia nanti and Nina doa Abah tak lupa bwk souvenir utk kiterang haha. Hari2 Nina akan doa utk Abah. Semoga Abah sentiasa dirahmati-Nya. Amin :')



Abah bagi butterfly ni and I hang it at my benda merah tu :)




November 24, 2011

Hope.

Tuhan, di sebalik semua kesedihan, kau selitkan juga kesenangan. Kau berikan aku DIA yang bisa membuatku tersenyum. Apa lagi yang membahagiakan selain dari senyum dan tawa? Aku lebih senang berjalan dari berlari dan gelap kadangkala lebih menyamankan dari terang. Aku hanya mampu berdoa dan berharap agar bahagia yang aku rasa ini tetap utuh selama mungkin. Izinkan Tuhan, aku merasakan bahagia ini bukan untuk sekejapan tetapi selamanya dengan izinMu.


Eventhough he looks simple and quite plain to others yet he specials from my sight. Even from my first sight :') Yeah I will be stay like this if it's the best for us cause I don't want to lose the moment like this <3 He curi my heart sikit demi sikit and I'm start to fallen I guess hikhik :P Such a long time not feels this kinda feelings. Ahhhhh it smell good, taste good and I like it this kinda feelings haha ;D  Alhamdulillah...


This is what I'm afraid of. Taknak macam ni D;




November 6, 2011

Tak terungkap

Cinta , kasih , sayang , benci dan rindu semua nya boleh diungkap tetapi mengapa perpisahan dan derita akibat cinta tidak mudah diungkap kerna kita pasti akan lalui ianya juga . Bila gembira pasti akan sedih , bila gelak pasti diakhiri dengan tangisan itulah hidup aku . Setelah kebenaran dibisikkan ke telinga , hati ku gugur umpama musim luruh melanda dan pabila setiap tutur kata kau ucapkan amat menyakit kan , tiada gunanya bicara dalam kekecewaan . Mungkin bagi kau pemergian aku adalah satu anugerah kerana selama ini  kau tidak pernah mencintai aku , aku hanya bertepuk sebelah tangan . Walau apapun terjadi aku harus tabah menghadapinya :D



Memori bahagia buat seketika

Hari itu sungguh aneh. Aneh sekali. Segala yang aku lakukan berkaitan dengan diri kau. Dari pagi aku menyebut-nyebut kau pada teman-teman. Tengah hari, ingin sekali aku menanyakan khabar berita dari kau tapi ku tahan diri ini. Malam aku bergurau menyebut-nyebut kau lagi. Sehingga lah pada jam 3 pagi itu.. Segala-galanya seperti mimpi. Panggilan dari kau begitu memeranjatkan. Sangat memeranjatkan. Kita berbual persis dahulu. Sungguh tak dapat aku bayangkan perasaan aku tika itu. Sungguh aku tak tipu. Sehinggakan mutiara jernih yang pernah terbit itu kembali beraksi kerana kamu. 2Jam.. Pelbagai yang kita bualkan dan dalam tempoh itu jugalah bermacam perasaan yang aku rasai. Gembira, sedih, sakit, takut, cemburu, bahagia dan bermacam lagi. 2Jam yang mencatat sejarah terindah dalam hidup aku. Kau kembalikan segalanya. Kau sambungkan kembali puzzle dihati aku yang pernah tergambar wajah ksu walau selepas itu ia akan kembali tercerai. Tidak, aku tak berharap sama sekali. Tapi jauh di sudut hati aku, terselit  harapan kita akan bersama semula hingga ke akhirnya. Maaf sayang. Buat masa sekarang, tiada lagi yang boleh mengambil tempat di hati aku. Maaf aku tetap sayang kau dan kau bersama kenangan kita akan  kekal tersemat rapi dalam hati ini. Andai ditakdirkan itulah perhubungan terakhir antara kau dan aku, aku hanya ingin ucapkan terima kasih. Terima kasih untuk segalanya wahai sang mantan. Terima kasih pernah menghuni hati aku walau sekejap. Terima kasih telah meninggalkan tapak di hati aku. Terima kasih pernah menjadi sebahagian dari aku. Terima kasih mengajar aku mengenal erti cinta. Terima kasih mengizinkan aku menjadi cinta pertama kau. Terima kasih buat aku faham erti 'Couple doesn't means anything but love means everything'. Terima kasih untuk segala-galanya sayang.  Aku akan tetap sayang kau sampai aku mati. Sekali lagi, terima kasih :)

September 16, 2011

Biar dia tahu, saya tak kisah

Assalamualaikum. Ada sesuatu yang saya nak shared from tumblr; The Heart Surgery. I read this thousand times.




"Pada saya,

biar dia salah sangka,

biar dia salah anggap,

biar dia salah menduga,

biar dia tahu yang buruk,

sebelum mengharap yang baik-baik.

Kalau dia ikhlas,

dia akan sedia menerima kekurangan yang ada,

dari hanya mengharap yang baik dan sempurna.

Apa guna menghabiskan masa menunjukkan kebaikan

bila dia tak boleh menerima kelemahan dan kekurangan?

Biar dia tahu saya tak pandai itu, saya tak pandai ini.

Biar dia tahu, saya mungkin tak dapat memenuhi expectation dia yang tinggi melangit itu.

Biar dia tahu, saya pernah punya masa lalu, namun saya masih punya masa hadapan.

Biar dia tahu. Biar dia buat keputusan.

Supaya dia tak rasa tertipu, supaya dia tak menyesal kelak.”





"Kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu si dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya dan Allah takkan bagi. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah maha tahu jodoh kita siapa." -Trust Him as He knows the best for us :)



so, tak kisahlah ;) ada jodoh ada lah kan? I trust HIM more =) Saya lebih prefered dilihat sebagai diri saya yang tak sempurna, biarlah mereka tahu saya tidak tahu itu tidak tahu ini, dari mereka melihat kesempurnaan saya yang konon maha baik. I'm glad to be me even it's hard to be me. =)




August 29, 2011

Nina wishes Selamat Hari Raya Aidilfitri


Assalamualaikum!


The time has passed so fast and here we are again, at the end of Ramadhan and near the beginning of Syawal. The fasting month, a month of contemplation, redemption and full of holiness will soon come to an end. 


Ramadhan this year was quite fleeting. Great though, because this year I got new experience that most of my fasting time be passed at the hostel with other hostelians, unlike the last 3 years. 
As I'm only human, during the month, there were days when tempers flared, words spoken that shouldn't have been spoken, and acts done that shouldn't have been done. So for a bit, I'm not a good muslim yet. 

To all my friends, schoolmates, classmates, dormmates, ex-classmates and acquaintances, to my blogger friends and lovely readers, skypers and facebookers, I would like to take this opportunity to wish all of you Selamat Hari Raya Aidilfitri


and..


Gazillion thanks to all of you, especially to my family; super dad, lovely mum, crazy brother, glam sister, naughty nephews and sweet nieces..you're the only ones I've got. I love you with all my heart. I wish this Syawal will bring harmony to us. Harmony is forgiving, understanding, appreciating, respecting and acknowledging..and loving. ^^
In the spirit of the season, I offer my sincere apologies to you for any wrong that I've done during the previous months before Syawal this year. I hope that you would see me as a mere mortal with a lot of failings and weaknesses. It has been a quite difficult year. A really difficult one. 
Yeah maybe you didn't notice it because I rarely write about my sad situations. I rather keep it to myself.
And I hope that after raya, things will pick up again..as I'll return to school and hostel.
 


Lawaaaaaaaaaa tak? Hahaha. Well I don't have much effort to ask Mr Google for a Raya picture and all that stuff so I made it myself using Mr Paint! hehe :p btw thanks Mr Paint! :D


 Let the spirit of raya show us the way to forgiveness and respect, to allow harmony to return to our lives.
So, again, Selamat Hari Raya Aidilfitri and Maaf Zahir Batin. I love you. ^^






August 27, 2011

The End


and it's end. seriously end indeed. I'm end up worship him. I'm not gonna tell why since its not your problem to take out with it. I've never felt this knda hurt. yeah it's hurt. even when I'm broke up with my ex not as hurt as this. and finally I realize he don't even look me with one eye. I'm give up! I'm not gonna look at you, worship you, be dumb waiting for you again. Sorry D'; Forever, I'm not gonna like you like hell crazy again. I've let my soul swang for you, I've let my heart run after yours, I've let my mind phatetic thinking of you all the time and yes! That's all my mistake, I mean stupidest mistakes ever! Since I've been so hurt and not strong enough to felt it again, I decided to let go that feelings that I've been kept nicely before and totally wash up you from my life. so, after this, there'll be no more ahas, biawak melintas or such thing that related with him. And now, I promise myself, no more guys I mean special guys in school life! After this, back to the real target, focus on study, score on exam and proud parents! That's the superiority! Lesson that I've learned , If someone doesnt love me anymore, i should move on. #I am hurt. I do not know what love means anymore :(

so...

Bye Bye all memory of Ahas...





p/s: Don't let someone be a periority in your life while you just an option in his life.




August 20, 2011

Ponaaaat den!

and here is me again! yeah yeah its me, Nur Amanina Syafiqah Md Yusuff! who else??! Haha. and I'm just having such a tiring day today! Shooopping such a life for me, but hell yeah sometimes it can be annoying and pissed me off in the certain of situation. Nahh forget it lah! yg penting aku dah dpt apa yg aku nak, mak aku dah dpt apa yg dia nak, adik-adik aku dah dpt apa yg dorg nak, just that as usual lah bapak aku lah the last person yg akn dpt apa yg dia nak even dia pelabur utama dalam kes musim-2 raya ni ;p Kesiaan abah, btw thnks a lot eh abah :D Alhamdulillah ada rezeki kita orang sefamily tahun ni. Kira raya sakan lah jgk haha. Okay semua dah siap so tinggal tgu nak raya jelah kan ;p hahaha. Ni ada story sikit, time pegi jln tar aku tertarik kat ayat satu brotha ni time dia lelong barang dia! ayat dia mcm ni :- "Mari mari mari! Beli beli beli! abang bayar abang bayar! abang tak bayar, abang kedeKUT!" hahaha, sumpah kelaka dengar! dah lah dia record so benda tu dok ulang and ulang lah like shit je do, bpak aku dgr panaaas je telinga dia! hahaha ;D

btw, I'm so thankful to Him for all the rezeki that He gave to kita orang sefamily. Alhamdulillah~

and and..
ni ada satu benda aku nak kongsi, class mate aku yg post kat Fb.


Di suatu pagi yg buta (sahur daaa)...

mak : basri bangun basri..makan sahur nie...

basri : masih menarik selimut & bertanye pada mak nye..''MAK BUAT HO..HO...HOLICK ERK ???..''

Mak : HO...HO...HOTAK engkau...bangun cepatttt..!!!!..
 by Muhd Aizul (si Sepet ;p) 
tak tahu ah dari mana dia dpt benda ni, tapi Aizul, for the 1st time, ini KELAKAR! hahaha. aku cita kt family aku, satu family gelak sakan hahaha!
 
p/s:panjangkanceritaakuhehe 



nak cakap pasal LOVE

When I see your smile,
Tears run down my face
I can't replace.
And now that I'm strong I have figured out,
How this world turns cold and it breaks through my soul.
And I know I'll find deep inside me,
I can be the one.
I will never let you fall.
I'll stand up for you forever.
I'll be there for you through it all.
Even if saving you sends me to Heaven.
It's okay. It's okay. It's okay.
And seasons are changing,
And waves are crashing,
And stars are falling all for us.
Days grow longer and nights grow shorter,
I can show you I'll be the one.
I will never let you fall.
I'll stand up for you forever.
I'll be there for you through it all.
Even if saving you sends me to Heaven.
'Cause you're my, you're my, my
My true love, my whole heart.
Please don't throw that away.
'Cause I'm here for you.
Please don't walk away and,
Please tell me you'll stay.
Stay.

Use me as you will
Pull my strings just for a thrill
And I know I'll be okay,
Though my skies are turning gray

I will never let you fall
I'll stand up for you forever
I'll be there for you through it all,
Even if saving you sends me to Heaven

I will never let you fall.
I'll stand up with you forever.
I'll be there for you through it all,
Even if saving you sends me to Heaven.




August 17, 2011

Yo!

hyeeeeeeee bloggers and readers and stalkers ;) i miss blogging. hehe. currently, me and my classmates(yg tak seberapa org banyaknya ni) are hearing bebel-2 from Mrs.Nazirah Adam kita ni. me? sibuk online and blogging lah sampai nak termuntah ni ha. hehe. i dont know why but i feel energetic today maklumlah org A.B.C kan haha. But sometimes i feel like it's just the waste of time of having period on this Barakah month. In the blink of an eye, it soon Raya dah. and Ramadhan? leave us just like that? and are we sure is there Ramadhan for the next years? hmm i'vee been so afraid and phatetic for thinking that all. Hm okaaay lah got to go ni go to 'prison' back! Byeeeeeeeeeeeeeeeeeee and Assalamualaikum! :)



August 6, 2011

Aku suka Dia


i hope to be so just like what this song told.
Iloveyou, AH <3

August 4, 2011

the Truth















always be a good muslim. not just to remembers others but also my own self, need a lots of improvement and knowledge about islam itself. try to improve islam in our soul and mind. Al Quran and Hadis will guide us. Insyallah :)







August 3, 2011

Saeng-il Chingu !

Dey Tanggeci ! 


Many things have changed over the years but you're still you, the same great person you always have been. Thanks for being my good friend all the time <3

Happy Birthday, Cik Siti Bazilah bt Pak Cik Rezam :D


and and...

Two tips on your birthday:

1) Forget the past, you can't change it.
2) Forget the PRESENT, I didn't get you one.  
haha sorry. Later kay? ^^

You're not old until you can't read this writing anymore. haha ;p
#untunglahbirthdaybulanRamadhan --

August 2, 2011

Fasting Month dah eh?

yeahhh. and its pretty upsetting that this year i didnt get to sahur with my family on the first day of fasting. but thank Allah I able to berbuka with them. Alhamulillah :') i miss mom's cooking during fasting. sorry lah ma kali nh tak dpt buka sahur sama. but still dpt berbuka sama kan? talking about sahur, sahur on this year is the most SEDIH sahur i ever had! why? ahh malas nak story but yeaah i do learn somethihg on tht sahur. i praise Allah for giving me a good happy life than the rest unlucky person out there. and i cant wait for raya! halamakkkkkkk. excited lebih. hehe. and and, congrats nina, this is your 5th year celebrating Ramadhan without a boyfriend. :') hopefully this year Ramadhan will bring more memorable story for me. Onward and upward nina. Onward and upward I say :)

#Happyfastingpeepsandbanyakbanyakkanlahibadahtuye :)

July 22, 2011

p/s : Being in love.

Did you ever love somebody ?
but he didn't love you
Did you ever feel like crying ?
and think what good will it do
Did you ever look into his eyes ?
and say a little prayer

Did you ever look into his heart ?

and wish you were there

Did u ever saw him dancing ?
when the light were low

Did you ever whisper God I love him ?

but will never let him known

Did u ever fall in love my friend ?
you will find it doesn't pay
Althought it causes broken heart
it happen every day
and then it start, you dont know why
you'll worry day and night

Love is find but hurt so much

need u to know this

I think I'm falling to you .


ahas <3 
    forever...

With love, for you, AH...

July 16, 2011

Dah seminggu kat homesweethome, Ampang. Time to say Au revoir Ampaaang D';


And time to say Heeeello July test --'

#notpreparinganything

July 13, 2011

Haaaaaaaaaaaaaaappy :DD

Awat happy saaaaangat ni ceq?
Hang pa nak tau pasai apa?
Ni ha...


Yeaaaay finally he approved me! Have no idea where he gotta online his Fb but kesaaaah? Important here, he done created butterflies in my belly ceh! Haha. And at the same time, I've found tht TM school showdown site on his wall and yup! He's there! I watched tht video on Youtube and I downloaded it hehe! *for my keeping lah ;p Ohmai! He was sooooooooooooo fuckin cute on tht video and his voice! Mmg xtido malam aku dgr weh! Soooooo the best one just like he did on Asmaul Husna on morning assembly. Loooooove it man! And guess what? For sure I voted for his group named VeePeeDee tuu hehe! Soo haappy lah and 100% in love right now hehe ;p  ahas<3






July 12, 2011

I'm sorry Ma&Abah

Ma, you're too noble in my eyes to say that 'Sorry' to me. Nvm Ma, you're totally right. Thnks for willing to  taking care of a nit-picker like me. People wanna help out but  rewarded with flames of anger, I'm definately pissed off too like you aite? But trust me, I was incidental. My waist hurt too much at that time and nothing I think for the time being but the pain. That's why I scolded you when you pressed up on the pain area. Once again sorry Ma :( 


Sorry to both you Mama&Abah because I've caused a lot of trouble to both you. Since I'm a hostelian, I've created many kind of problem that trouble both you aite? My exam result also was not good enough. I'm totally a rubbish but Mama&Abah still love me. Why Ma? Why Abah? Once again, sorry for not being a good daughter to you like the rest. So sorry :'(


Whatever it is, ILOVEBOTHYOUSOMUCH and THANKS a lot for everything that Ma&Abah have done to this stupid daughter. Thanks, Iloveyou Mama&Abah..


#reallyhatemystupidselfrightnow







Masha’Allah :)


we have comfortable praying mattress, optimal temperature, comfortable environment yet we still neglect the solat :S look at them.



something is wrong o.0



errrrrrh, i feel like i wanna tell youu the truth. but im a bit scare about that and im not sure about that. kaaaay fine i cant keep it all inside! only Me understand what im feeling right now. weh koraaang pleaseee dig my heart and youu will find what is going on with me. cepat korek! hihihi ;p

June 11, 2011

Hari ni hari Abah

Who is the one person who can always make me smile?
Even when I'm mad at him?
Even when he makes me cry?
Even when he makes fun of me or laughs at me.
He is one of the people who has always been there for me, one who has always loved, cared, and provided for me.
He is one of the two most important people in the world to me. Someone I LOVE with all my heart.
He is my friend,my hero, but most importantly he is my...

Abah!!!!




I Love you Abah! <3

#Happy Father's Day&Thanks for everthing Abah :)

-Love, Nina- 







June 8, 2011

Kita sepatutnya

Hubungan cinta sebelum perkahwinan merupakan satu cabaran bagi pemuda-pemudi hari ini. Jika kita terjebak dengan perkara ini, kita mestilah berpegang kepada prinsip-prinsip yang betul dan takut kepada Allah (khauf Allah) kerana sudah pasti syaitan akan sentiasa menghasut kita untuk melakukan maksiat.

Kita sepatutnya bersyukur jika si dia :
  • Menolak ajakan kita untuk keluar.
  • Tidak selalu mengadu kesedihannya.
  • Cemburu pada tempatnya.
  • Mengajak kita untuk bertahajud.
  • Mengajak kita menutup aurat dengan sebenar benarnya.
  • Mengingatkan kita atas dosa-dosa yang kita tidak sedari.
  • Mengajak kita untuk berkahwin jika sudah mampu.
  • Menahan dari melafazkan kata-kata cinta yang tidak hak kepada kita.
Kita tidak sepatutnya bersyukur jika si dia :
  • Mengajak kita keluar ditengah malam semalaman.
  • Mengadu pada setiap saat sehinggakan terluka 2 cm pun mahu mengadu.
  • Cemburu buta sampaikan marah walaupun sedikit.
  • Mengajak kita ke majlis-majlis maksiat.
  • Bangga dengan pakaian ketat yang terdedah kita.
  • Mengajak kita membuat dosa.
  • Menangguh pernikahan semata-mata untuk mengejar kesenangan dunia.
  • Selalu melafazkan kata-kata cinta setiap hari.

p/s: Picked from iluvislam and it MUST be noted by YOUTH nowdays! #like me hehe 



June 6, 2011

Reminder of KARAK

"Ajek (kamu) hanya tahu baca ayat kursi, tapi Ajek tak tahu erti dan maknanya yang sebenar."
* Jangan hanya menghafal dan membaca ayat Kursi ini, tetapi fahami maksudnya. Insyaallah, segala gangguan akan dijauhkan.



June 2, 2011

Differences between friends & best friends

Differences between friends & best friends

FRIENDS: Will comfort you when he rejects you.

BEST FRIENDS: Will go up and ask him, “It’s because you’re gay, isn’t it?”

FRIENDS: Will be there for you when he breaks up with you.

BEST FRIENDS: Will call him up and whisper, “you will die in Seven days…” (Note, if you don’t understand this, watch The Ring. Then watch The Ring 2. Then watch Ringu.)

FRIENDS: Help you up when you fall.

BEST FRIENDS: Keeps on walking saying, “Walk much, dumb ass?”

FRIENDS: Help you find your prince.

BEST FRIENDS: Kidnap him and brings him to you.

FRIENDS: Will ask you if you’re okay when you’re crying.

BEST FRIENDS: Will laugh at you and say, “Ha Ha, Loser!”

FRIENDS: Will offer you a soda.

BEST FRIENDS: Will dump theirs on you.

FRIENDS: Will sit at the side of the pool with you at that time of the month.

BEST FRIENDS: Will throw you a tampon and push you in.

FRIENDS: Gives you their umbrella in the rain.

BEST FRIENDS: Takes yours and says, “Run, fucker, run!”

FRIENDS: Will help you move.

BEST FRIENDS: Will help you move the bodies.

FRIENDS: Will bail you out of jail.

BEST FRIENDS: Would be in the room next to you saying, “That was awesome! Let’s do it again!”
or

FRIENDS: Would bail you out of jail again

BEST FRIENDS: Would be sitting next to you saying “DAMN!” we messed up!

FRIENDS: Never ask for anything to eat or drink.

BEST FRIENDS: Help themselves and are the reason why you have no food.

FRIENDS: Call your parents by Mr. and Mrs. and Grandpa, by Grandpa.

BEST FRIENDS: Call your parents DAD and MOM and Grandpa, GRAMPS!

FRIENDS: Have never seen you cry.

BEST FRIENDS: Wont tell everyone else you cried…just laugh about it with you in private when your not down anymore.

FRIENDS: Asks you to write down your number.

BEST FRIENDS: Have you on speed dial.

FRIENDS: Borrows your stuff for a few days then gives it back.

BEST FRIENDS: Loses your stuff and tells you, “My bad…here’s a tissue.”

FRIENDS: Only know a few things about you.

BEST FRIENDS: Could write a very embarrassing biography on your life story…

FRIENDS: Will leave you behind if that is what the crowd is doing.

BEST FRIENDS: Will kick the whole crowd’s ass that left you

FRIENDS: Would knock on your front door.

BEST FRIENDS: Walk right in and say “I’M HOME.”

FRIENDS: You have to tell them not to tell anyone.

BEST FRIENDS: Already know not to tell.

FRIENDS: Are only through high school/college. (aka: drinking buddies)

BEST FRIENDS: Are for life.

FRIENDS: Will be there to take your drink away from you when they think you’ve had enough.

BEST FRIENDS: Will look at you stumbling all over the place & say “Girl drink the rest of that ! You know we don’t waste!

FRIENDS: Would read and ignore this.

BEST FRIENDS: Will resend this :)

: )

Jar of Hearts






you wouldn't know how I feel. well of course! because you never cared. don't you?! I knew things like this would come in the way. I've been here before. giving hopes and then turned out to be some bullsh*t. I don't want you to give me FALSE HOPES. If you don't want me, just let me go. I'd rather be alone than being played. who do you think am I? do you think I would be ' okay ' if I see you being ' really ' nice to other girls? ' jangan nak peramah sangat lah kan ' ? please. I can't take another mess, especially with you. I appreciate things between me and you. I never want to end. don't make things worse. it's not about jealousy, it's about what people might think. you have me but you're fooling around with someone else. people will see me like nothing to you. I don't wanna talk much. you'll get it someday. I'm done telling people how I feel but eventually they still don't get it. (,-_____-)

Alive

All those times ,
remembering all those memories ,
crazy stuff , friends that was here in my life and they who left me behind and they who are still here and always here .
And those guys that I used to loved , that I used to hate , that has gone and vanished.
Time is moving so fast when everything that I used to have are now memories .
Life does teach me something and give me reasons everytime when I dont have the strength to go on with living . well , I can say , I've been through awful experiences that always haunt me till today . Life dont give us options whether we like it or not , we have to go through this thing , this life . Maybe we'll give up and dont seems to care to try again . But I still want to go on . I really wanna make it through :)

Back then again ,
I fall in love everyday and everytime .
And that feelings never change =p

May 31, 2011

You are my best friend :)

You are my best friend,
My very best friend,
You make me happy,
Everyday,
You share your great snacks,
You share your best toys,
So please don’t take
My best friend away. 

With ♥, yr bestfriend :)

Ay, put some senses in your brain

Next time, look your self in the mirror and stare at your self, then think about what you said about me. Doesnt all the words you said matches the person your looking in the mirror? I tought so. ;(

May 16, 2011

Happy Cikgu's Day

Today is a Teachers Day. I admire you all teachers and salute you for being one of the best in all profession. Teachers are truly a hero indeed.

I love all teachers and I’m proud to be one of them soon.


Keep going and God bless.

May 15, 2011

Dear God,

Dear god, i pray to u to increase my patience, strengthen my faith and help me walk through this difficult journey. Many a times I forget ur presence, many a times i choose to walk the wrong path and I’ve never thank you enough. Sure i’d say Alhamdulillah, whenever I can but it would never be enough. Ur holy words have touched me. Ur signs amazes me. But why’d i still choose to follow my corrupted heart and do things that i’m not supposed to? I pray to u to not only help me but also my family members who might also feel in despair at times(I may never know). Let’s not stop at only family, I pray to u for everyone I’ve known or I’ve yet to meet. Dear god, please forgive me for not adhering to ur rules. I’ve been bad for not listening to u but i’m trying my best here. And lastly, I believe that u’ll be the One who will decide who i’ll be married to. Let him be the person who will continue to guide me to walk in the rightful path and the one who always remind me of u. Amin Ya Rabbal Alamin..